Пай със сливи


Време за приготвяне
50 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

250 г
фино брашно
1 бр.
бакпулвер
4 бр.
яйца
200 г
захар
1 бр.
ванилова захар
1 бр.
лимон
150 мл
олио
200 г
кисело мляко
500 г
сливи

Приготвяне

1
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват на пяна със захарта, след което към сместа се прибавят ваниловата захар и настърганата лимонова кора.
2
Слагат се олиото и киселото мляко, и накрая, с помощта на лопатка, последователно се добавят пресятото с бакпулвера брашно и разбитите на сняг белтъци.
3
Сместа се изсипва в покрита с пергаментова хартия кръгла форма за печене с диаметър 24 см. Сладкишът се пече около 10 минути в загрята на 180 °С фурна. Сливите се разполовяват, почистват се от костилките и се подреждат върху блата.
4
Паят се пече още 25 минути.
5
Готовият сладкиш се охлажда и се изважда от формата. Преди поднасяне се поръсва с пудра захар.

Подобни рецепти