Пай със сливи


Време за приготвяне
50 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 250 г
    фино брашно
  • 1 бр.
    бакпулвер
  • 4 бр.
    яйца
  • 200 г
    захар
  • 1 бр.
    ванилова захар
  • 1 бр.
    лимон
  • 150 мл
    олио
  • 200 г
    кисело мляко
  • 500 г
    сливи

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват на пяна със захарта, след което към сместа се прибавят ваниловата захар и настърганата лимонова кора.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Слагат се олиото и киселото мляко, и накрая, с помощта на лопатка, последователно се добавят пресятото с бакпулвера брашно и разбитите на сняг белтъци.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Сместа се изсипва в покрита с пергаментова хартия кръгла форма за печене с диаметър 24 см. Сладкишът се пече около 10 минути в загрята на 180 °С фурна. Сливите се разполовяват, почистват се от костилките и се подреждат върху блата.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Паят се пече още 25 минути.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Готовият сладкиш се охлажда и се изважда от формата. Преди поднасяне се поръсва с пудра захар.

Подобни рецепти