Чушките се пържат в олио до зачервяване. Охлаждат се и се обелват.
2
Доматите се белят и се нарязват на дребни кубчета. Лукът и чесънът се наситняват и се запържват леко в малко олио. Добавят се доматите, поръсва се малко сол и се оставят да къкрят на умерен огън, до сгъстяване на соса – около 15 минути. Накрая се поръсва захарта, разбърква се и съдът се сваля от огъня.
3
Чушките се подреждат в плато, поръсват се с малко сол и в средата се сипва сосът. Поръсва се с наситнения магданоз.
Съставки
Съставки за
Порции
12 бр.
зелени чушки
1 кг
домати
1 глава
лук
3 скилидки
чесън
0.5 връзка
магданоз
0.5 ч. л.
захар
Приготвяне
1
Чушките се пържат в олио до зачервяване. Охлаждат се и се обелват.
2
Доматите се белят и се нарязват на дребни кубчета. Лукът и чесънът се наситняват и се запържват леко в малко олио. Добавят се доматите, поръсва се малко сол и се оставят да къкрят на умерен огън, до сгъстяване на соса – около 15 минути. Накрая се поръсва захарта, разбърква се и съдът се сваля от огъня.
3
Чушките се подреждат в плато, поръсват се с малко сол и в средата се сипва сосът. Поръсва се с наситнения магданоз.