Пълнено авокадо със салата "Капрезе" и песто


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 бр.
    авокадо
  • 250 г
    чери домати
  • 250 г
    сирене „Моцарела“
  • 30 г
    маслини (без костилки)
  • 1 щипка
    сол
  • 1 щипка
    риган
  • 0.5 бр.
    лимон
  • 60 г
    пресен босилек
  • 20 г
    кедрови ядки
  • 1 скилидка
    чесън
  • 30 г
    настърган пармезан
  • 30 мл
    маслиново масло „Екстра върджин“

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    За пестото, в блендер се слагат босилекът, кедровите ядки, нарязаният чесън, настърганият пармезан и малко от маслиновото масло. Всичко се смила за кратко. Прибавя се останалото маслиново масло и се смила отново на най-високата скорост, докато съставките се смесят напълно и се получи хомогенна смес.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Доматите се измиват, режат се наполовина и се слагат в купа. Прибавят се нарязаната моцарела, нарязаните маслини и лимоновият сок. Прибавят се солта, малко сух риган и 2 с.л. от приготвеното песто. Всичко се разбърква добре, опитва се на вкус и ако е необходимо, се слага още песто. Авокадото се разполовява, костилката се отстранява и плодът се обелва.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Всяка половина се пълни с приготвените салата „Капрезе“ и пестото, поръсва се с листа пресен босилек и се сервира.

Подобни рецепти