Пълнени чушки с боб и моцарела


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    зелени чушки
  • 400 г
    червен боб от консерва
  • 250 г
    сирене „Моцарела“
  • 1 глава
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 0.5 ч. л.
    кимион на зърна
  • 0.25 ч. л.
    лют червен пипер на люспи
  • 50 мл
    маслиново масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Чесънът се накълцва, кимионът се счуква на едро, а бобът се отцежда от водата.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се наситнява и се пържи в маслиновото масло, докато омекне. Прибавят се чесънът, кимионът, бобът, сол и лют пипер. Разбърква се и след минута-две плънката се дърпа от огъня и се оставя леко да се охлади.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    От чушките се отделят капачета, а вътрешността им се почиства от семената. Бобената плънка се намачква грубо с вилица и в нея се разбърква накъсаната моцарела.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Чушките се пълнят със сместа, затварят се с капачетата и се пекат на жар или на грил.

Подобни рецепти