Оцетът и водата се наливат в голям съд, посолява се и когато течността заври, се слага тиквата. Вари се около 10 минути.
3
Тиквата се слага в стерилизирани буркани, залива се с течността, слагат се билките и нарязаният чесън и бурканите се затварят. Съхранява се в хладилник до един месец. От това количество се пълнят 1 - 2 буркана.
Съставки
Съставки за
Порции
500 г
тиква
4 стръка
мащерка
2 стръка
розмарин
2 скилидки
чесън
150 мл
винен оцет
500 мл
вода
Приготвяне
1
Тиквата се почиства и се реже на кубчета.
2
Оцетът и водата се наливат в голям съд, посолява се и когато течността заври, се слага тиквата. Вари се около 10 минути.
3
Тиквата се слага в стерилизирани буркани, залива се с течността, слагат се билките и нарязаният чесън и бурканите се затварят. Съхранява се в хладилник до един месец. От това количество се пълнят 1 - 2 буркана.