Лучена супа


Време за приготвяне
120 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    лук
  • 40 г
    краве масло
  • 45 мл
    маслиново масло
  • 3 скилидки
    чесън
  • 0.25 ч. л.
    кафява захар
  • 150 мл
    бяло вино
  • 1 л
    месен бульон
  • 4 бр.
    филии хляб за тостер
  • 150 г
    сирене „Грюер“

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Кравето и 30 мл от маслиновото масло се загряват. Лукът се реже на ивици и се запържва за кратко, овкусява се със сол и захар, след което се сотира на слаб огън за 30–40 минути, докато се карамелизира напълно (до кафяво).
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Когато лукът е готов, се прибавят 2 скилидки ситно нарязан чесън и сместа се готви за кратко, докато чесънът омекне.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Сипва се виното и след като алкохолът се изпари, се налива бульонът. Подправя се със сол, пипер и мащерка и супата се готви на слаб огън около 50 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Хлябът се натрива с останалата скилидка, полива се с останалото маслиново масло и се запича. Супата се сипва в керамични или огнеупорни купи, отгоре се поставя една препечена филийка, а върху нея нарязаното сирене. Ястието се запича на най-горно ниво на фурната, докато се разтопи сиренето. Сервира се веднага. Вместо хляб, можете да използвате багети.

Подобни рецепти