Крем супа със зелен фасул


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    зелен фасул
  • 100 г
    грах
  • 1 глава
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 1 бр.
    картоф
  • 700 мл
    зеленчуков бульон
  • 4 стръка
    магданоз
  • 2 с. л.
    маслиново масло
  • 1 с. л.
    лимонов сок

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Лукът и чесънът се почистват и нарязват. Картофът и морковът се обелват.


  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В тенджера се загрява маслиновото масло. Слагат се лукът и чесънът и се сотират леко, като от време на време се разбъркват. След 5 минути се прибавят зеленият фасул, грахът, нарязаните на дребно морков и картоф.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Налива се зеленчуковият бульон, овкусява се с черен пипер и сол и се оставя да къкри 15 минути, докато зеленчуците омекнат. Супата се дърпа от огъня, в чиния се изваждат част от зеленчуците, а останалата супа се пасира.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Зеленчуците се връщат обратно в съда, прибавят се наситненият магданоз и лимоновият сок, разбърква се и се сервира.

Подобни рецепти