Лукът се реже на ситно и се запържва в маслиновото масло. След 5 минути се слагат нарязаните гъби и се сотират.
2
Част от тях се заделят за по-късно, а в съда се прибавят нарязаният на кубчета картоф, ситно нарязаният чесън, листата мащерка и водата. Готви се 20 минути.
3
Подправя се със сол и черен пипер, пасира се, прибавят се заделените гъби и всичко се готви още малко. Накрая се налива сметаната.
4
Супата се поднася с препечен хляб.
Съставки
Съставки за
Порции
500 г
микс от гъби (манатарки, кладница, печурки)
1 бр.
картоф
1 глава
лук
2 скилидки
чесън
1 стрък
мащерка
2 с.л.
маслиново масло
50 мл
готварска сметана
1 л
вода
Приготвяне
1
Лукът се реже на ситно и се запържва в маслиновото масло. След 5 минути се слагат нарязаните гъби и се сотират.
2
Част от тях се заделят за по-късно, а в съда се прибавят нарязаният на кубчета картоф, ситно нарязаният чесън, листата мащерка и водата. Готви се 20 минути.
3
Подправя се със сол и черен пипер, пасира се, прибавят се заделените гъби и всичко се готви още малко. Накрая се налива сметаната.