Карфиолът се почиства и се накъсва на розички, а от листата и стъблото се приготвя бульон. Лукът се нарязва на ситно и се сотира в маслиновото масло за 10 минути. Прибавя се ситно нарязаният чесън, готви се за кратко, след което се прибавят нарязаните на кубчета картофи и краве масло.
2
Сместа се разбърква и се налива бульонът от карфиол. Когато картофите са полусготвени, се прибавя карфиолът, посолява се на вкус и се готви още малко.
3
Супата се пасира, като се налива бульон до постигане на желаната гъстота, след което се сипва готварската сметана. Супата се овкусява с черен пипер и се сервира с препечени филийки.
Съставки
Съставки за
Порции
100 г
лук
1 скилидка
чесън
200 г
картофи
500 г
карфиол
100 мл
готварска сметана
80 г
краве масло
40 мл
маслиново масло
2 бр.
багета
Приготвяне
1
Карфиолът се почиства и се накъсва на розички, а от листата и стъблото се приготвя бульон. Лукът се нарязва на ситно и се сотира в маслиновото масло за 10 минути. Прибавя се ситно нарязаният чесън, готви се за кратко, след което се прибавят нарязаните на кубчета картофи и краве масло.
2
Сместа се разбърква и се налива бульонът от карфиол. Когато картофите са полусготвени, се прибавя карфиолът, посолява се на вкус и се готви още малко.
3
Супата се пасира, като се налива бульон до постигане на желаната гъстота, след което се сипва готварската сметана. Супата се овкусява с черен пипер и се сервира с препечени филийки.