
Кейк с грозде и бадеми
Време за приготвяне
45 мин
Трудност
категория
- Десерти
- Вегетариански ястия
- Закуска
Съставки
Съставки за
Порции
400 г
кисело мляко
50 г
мед
100 мл
маслиново масло
3 бр.
яйца
1 бр.
лимон
200 г
захар
150 г
брашно
150 г
белени бадеми
2 ч. л.
бакпулвер
1 щипка
сол
300 г
червено грозде
Приготвяне
1
Половината от киселото мляко се смесва с маслиновото масло, яйцата, сока и настърганата кора от лимона и се разбива до хомогенизиране.
2
Добавят се захарта, брашното, бакпулверът, солта и смлените бадеми и отново се разбива.
3
Сместа се изсипва в съд за печене с незалепващо покритие и отгоре се подреждат разполовените зърна грозде.
4
Кейкът се пече 35 минути на 170 °С. Сервира се с останалото кисело мляко, разбъркано с меда.