Зеленчуците се почистват и се режат на малки парчета. Около 2 с.л. ситно нарязани репички и 1 с.л. ситно нарязани краставици се заделят. Останалите зеленчуци се слагат в блендер, прибавят се солта, черният пипер, оцетът, киселото мляко, налива се 300 мл вода и всичко се разбива до гладка консистенция.
2
По желание ястието се подправя допълнително. Гарнира се със заделените репички и краставици.
Съставки
Съставки за
Порции
1 кг
червено цвекло
1 глава
червен лук
3 скилидки
чесън
300 г
краставици
250 г
репички
2 с. л.
винен оцет
200 мл
кисело мляко
4 стръка
магданоз
Приготвяне
1
Зеленчуците се почистват и се режат на малки парчета. Около 2 с.л. ситно нарязани репички и 1 с.л. ситно нарязани краставици се заделят. Останалите зеленчуци се слагат в блендер, прибавят се солта, черният пипер, оцетът, киселото мляко, налива се 300 мл вода и всичко се разбива до гладка консистенция.
2
По желание ястието се подправя допълнително. Гарнира се със заделените репички и краставици.