Едро нарязаният лук се запържва в маслиновото масло, прибавят се нарязаните алабаш, магданоз и целина, зеленчуците се посоляват и се разбъркват. Налива се малко бульон и се готви около 10 минути.
2
Слага се грахът. След 2–3 минути се прибавят накъсаното на розички броколи и едро нарязаният спанак. Сместа се готви, пасира се и се прибавя бульон до получаване на желаната консистенция, след което се подправя със сол и черен пипер на вкус.
3
Ястието се сервира поръсено със запечения бекон и декорирано със сметана.
Съставки
Съставки за
Порции
300 г
грах
100 г
броколи
100 г
спанак
150 г
лук
100 г
целина
100 г
магданоз
100 г
алабаш
60 мл
маслиново масло
800 мл
зеленчуков бульон
100 мл
животинска сметана
Приготвяне
1
Едро нарязаният лук се запържва в маслиновото масло, прибавят се нарязаните алабаш, магданоз и целина, зеленчуците се посоляват и се разбъркват. Налива се малко бульон и се готви около 10 минути.
2
Слага се грахът. След 2–3 минути се прибавят накъсаното на розички броколи и едро нарязаният спанак. Сместа се готви, пасира се и се прибавя бульон до получаване на желаната консистенция, след което се подправя със сол и черен пипер на вкус.
3
Ястието се сервира поръсено със запечения бекон и декорирано със сметана.