Баница с тиква и орехи


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Десерти
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

1.5 кг
тиква „Цигулка”
200 г
орехи
50 г
стафиди
10 бр.
точени кори
120 г
краве масло
50 мл
ром
250 г
кафява захар „Мусковадо“
1 ч. л.
джинджифил
1 ч. л.
канела
0.5 ч. л.
индийско орехче
3 бр.
яйца
300 мл
прясно мляко

Приготвяне

1
Тиквата се обелва и се почиства. Стафидите се накисват в рома. Орехите се запичат във фурната за 12 минути и след това се накълцват. Маслото се разтопява в микровълнова фурна, като купата се покриво с фолио за свежо съхранение, за да предпази от пръскане.
2
Настърганата тиква и стафидите се смесват в купа с 200 г от захарта и се разбърква. Прибавят се джинджифилът, канелата, индийското орехче и орехите.
3
Върху кърпа се поставя една кора, намазва се с масло, отгоре се поставя друга кора и също се намазва. 
4
Слага се от плънката. Навива се с помощта на кърпата. Поставя се в намазнена тава. Така се приготвят и останалите кори и се подреждат в тавата. 
5
Баницата се пече 45 минути в загрята на 180 °С фурна с вентилатор.
6
Яйцата се смесват в купа с останалата захар и се разбиват с тел. Налива се прясното мляко и отново се разбива.
7
Баницата се залива и се пече още 10 минути.

Подобни рецепти