Земел с хрупкав бекон и пресни домати


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Бургери, сандвичи и брускети
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    земел
  • 200 г
    бекон на ленти
  • 2 бр.
    домати
  • 50 г
    бейби спанак
  • 200 г
    крем сирене
  • 50 г
    краве масло
  • 1 скилидка
    чесън

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Беконът се подрежда в тава върху пергаментова хартия и се пече в загрята на 160 °С фурна с вентилатор, докато стане златист и хрупкав – около 20 минути. След това се охлажда и се премества върху хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Доматите се нарязват на шайби.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Земелите се разрязват на две, всяка половина се намазва с масло и се запича на грил тиган до получаване на апетитен загар.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Докато са топли, се натриват леко със скилидка чесън. Върху долната половина се намазва крем сирене, подрежда се бекон, отгоре се слагат спанак и резени домат и се покрива с капаче от хляб.

Подобни рецепти