Земел с хрупкав бекон и пресни домати


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Бургери, сандвичи и брускети
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

4 бр.
земел
200 г
бекон на ленти
2 бр.
домати
50 г
бейби спанак
200 г
крем сирене
50 г
краве масло
1 скилидка
чесън

Приготвяне

1
Беконът се подрежда в тава върху пергаментова хартия и се пече в загрята на 160 °С фурна с вентилатор, докато стане златист и хрупкав – около 20 минути. След това се охлажда и се премества върху хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.
2
Доматите се нарязват на шайби.
3
Земелите се разрязват на две, всяка половина се намазва с масло и се запича на грил тиган до получаване на апетитен загар.
4
Докато са топли, се натриват леко със скилидка чесън. Върху долната половина се намазва крем сирене, подрежда се бекон, отгоре се слагат спанак и резени домат и се покрива с капаче от хляб.

Подобни рецепти