Почистеният и измит спанак се сварява в подсолена вода. Отцежда се, охлажда се и се реже на ситно.
2
Царевицата се изплаква и се оставя да изсъхне. Яйцето се смесва с белтъците и битата сметана. Прибавят се двата вида брашно, бакпулверът, солта и пудрата захар. Всичко се разбърква добре и се оставя за 15 минути.
3
После се прибавят спанакът и отцедената царевица и се разбърква отново.
4
В намазнен тиган с незалепващо покритие и диаметър 10 см се сипва дебел пласт от сместа. Пържи се от двете страни на умерен огън до златисто. Палачинките се сервират топли.
5
В палачинките може да се сложи и настъргано сирене.
Съставки
Съставки за
Порции
250 г
бейби спанак
150 г
сладка царевица (от консерва)
1 бр.
яйце
2 бр.
белтък
40 мл
бита сметана
150 г
пълнозърнесто брашно
75 г
фино бяло брашно
5 г
бакпулвер
1 ч. л.
сол
1 ч. л.
пудра захар
Приготвяне
1
Почистеният и измит спанак се сварява в подсолена вода. Отцежда се, охлажда се и се реже на ситно.
2
Царевицата се изплаква и се оставя да изсъхне. Яйцето се смесва с белтъците и битата сметана. Прибавят се двата вида брашно, бакпулверът, солта и пудрата захар. Всичко се разбърква добре и се оставя за 15 минути.
3
После се прибавят спанакът и отцедената царевица и се разбърква отново.
4
В намазнен тиган с незалепващо покритие и диаметър 10 см се сипва дебел пласт от сместа. Пържи се от двете страни на умерен огън до златисто. Палачинките се сервират топли.
5
В палачинките може да се сложи и настъргано сирене.