Питките се разрязват наполовина и се запичат на сух, силно сгорещен тиган с отрязаната страна надолу. Изваждат се и тиганът се забърсва с домакинска хартия. В същия съд се запичат резените бекон.
2
Жълтъците и лимоновият сок се слагат в купа и се разбиват добре с телена бъркалка. Съдът се слага на водна баня и постепенно се налива разтопеното масло. Когато се налее цялото количество и сместа се сгъсти, купата се дърпа от огъня и се прибавят солта и черен пипер. Сосът се покрива и се оставя на топло.
3
Яйцата се пошират. Върху всяка половинка хляб се поставя бекон и върху него по едно поширано яйце. Поливат се с приготвения сос „Холандез” и се поръсват с магданоз и черен пипер.
Съставки
Съставки за
Порции
4 бр.
яйца
2 бр.
питка
8 бр.
тънки резени бекон
0.5 ч. л.
наситнен магданоз
2 бр.
жълтъци
150 г
краве масло
1 с. л.
лимонов сок
0.5 ч. л.
сол
Приготвяне
1
Питките се разрязват наполовина и се запичат на сух, силно сгорещен тиган с отрязаната страна надолу. Изваждат се и тиганът се забърсва с домакинска хартия. В същия съд се запичат резените бекон.
2
Жълтъците и лимоновият сок се слагат в купа и се разбиват добре с телена бъркалка. Съдът се слага на водна баня и постепенно се налива разтопеното масло. Когато се налее цялото количество и сместа се сгъсти, купата се дърпа от огъня и се прибавят солта и черен пипер. Сосът се покрива и се оставя на топло.
3
Яйцата се пошират. Върху всяка половинка хляб се поставя бекон и върху него по едно поширано яйце. Поливат се с приготвения сос „Холандез” и се поръсват с магданоз и черен пипер.