Яйчен пунш


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Напитки
  • Десерти

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 мл
прясно мляко
2 пръчки
канела
1 шушулка
ванилия
0.25 ч.л.
карамфил на прах
150 г
захар
200 мл
течна животинска сметана
150 мл
ром
5 бр.
яйца

Приготвяне

1
Млякото се загрява заедно с пръчките канела, семената ванилия и карамфила. След като заври, съдът се отмества от котлона и канелата се изважда.
2
Белтъците се разбиват на сняг. В отделна купа се разбиват жълтъците със захарта. След като сместа побелее, постепенно се налива горещото мляко, като се бърка непрекъснато с телена бъркалка.
3
В купата с жълтъците се прибавя сметаната, разбърква се и се налива ромът. Всичко се сипва в купата с разбитите белтъци и се разбърква енергично, за да се получи гладка смес без бучки.
4
Прибира се в хладилник да се охлади добре и се сервира. Преди да се сервира напитката, във всяка чаша се прибавя по 1 ч.л. разбита сметана и се поръсва обилно с канела на прах и настърган шоколад.

Подобни рецепти