Унгарски паприкаш


Време за приготвяне
180 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

750 г
телешко месо
500 г
лук
2 скилидки
чесън
1 с.л.
червен пипер
4 бр.
картофи
2 с.л.
доматена паста
1 л
месен бульон
1 с.л.
наситнен магданоз

Приготвяне

1
Олиото се загрява в тенджера, прибавя се ситно нарязаният лук и се сотира, докато омекне и стане златист. Прибавя се пресованият чесън и нарязаното на кубчета месо. Пържи се, като се разбърква непрекъснато, докато месото покафенее от всички страни.
2
Прибавят се сладкият и лютият пипер, доматената паста, налива се бульонът и се готви приблизително 60 минути.
3
Картофите се обелват, нарязват се на малки парчета и се прибавят в съда. Гулашът се готви още 20–30 минути, докато картофите омекнат. Накрая се прибавя магданозът и ястието се сервира.

Подобни рецепти