Унгарски паприкаш


Време за приготвяне
180 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 750 г
    телешко месо
  • 500 г
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 1 с.л.
    червен пипер
  • 4 бр.
    картофи
  • 2 с.л.
    доматена паста
  • 1 л
    месен бульон
  • 1 с.л.
    наситнен магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Олиото се загрява в тенджера, прибавя се ситно нарязаният лук и се сотира, докато омекне и стане златист. Прибавя се пресованият чесън и нарязаното на кубчета месо. Пържи се, като се разбърква непрекъснато, докато месото покафенее от всички страни.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се сладкият и лютият пипер, доматената паста, налива се бульонът и се готви приблизително 60 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Картофите се обелват, нарязват се на малки парчета и се прибавят в съда. Гулашът се готви още 20–30 минути, докато картофите омекнат. Накрая се прибавя магданозът и ястието се сервира.

Подобни рецепти