Телешки ребра с пикантен сос


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1.5 кг
    телешки ребра
  • 1.5 глави
    лук
  • 5 скилидки
    чесън
  • 5 с. л.
    хариса
  • 1 с. л.
    меласа
  • 1 с. л.
    винен оцет
  • 1 с. л.
    мед
  • 1 с. л.
    уиски
  • 1 с. л.
    червен пипер
  • 0.25 бр.
    домат

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ребрата се варят 3–4 часа, заедно с нарязаната на четвъртинки глава лук, сол и черен пипер. След това се обезкостяват, като се внимава, да останат големи парчета месо.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Останалият лук се счуква в хаванче. Прибавя се чесънът и отново се счуква. Сипват се харисата, меласата, оцетът, медът, уискито, червеният пипер, настърганият домат, сол и черен пипер, и се разбърква.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се залива със сместа и се оставя да престои. Малка част от соса се заделя за сервиране.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се пече на силно загрята скара от всички страни, докато придобие карамелен цвят.

Подобни рецепти