Тарт с домати


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 275 г
    бутертесто
  • 800 г
    домати
  • 3 скилидки
    чесън
  • 100 мл
    маслиново масло
  • 3 стръка
    мащерка
  • 40 г
    галета

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Бутертестото се разточва на тънко и от него се изрязва кръг, малко по-голям от диаметъра на формата, в която ще се пече.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Прехвърля се в съда, покрит с пергаментова хартия, и се разстила добре и по стените.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Доматите се режат на шайби, а чесънът се наситнява. Тестото се полива с половината от маслиновото масло, поръсва се с част от чесъна и с галетата, а отгоре се подреждат доматите.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Тартът се пече в загрята на 220°С фурна 30 минути. Слагат се останалите чесън и маслиново масло, поръсват се листенца мащерка и се поднася.

Подобни рецепти