Бутертестото се разточва на тънко и от него се изрязва кръг, малко по-голям от диаметъра на формата, в която ще се пече.
2
Прехвърля се в съда, покрит с пергаментова хартия, и се разстила добре и по стените.
3
Доматите се режат на шайби, а чесънът се наситнява. Тестото се полива с половината от маслиновото масло, поръсва се с част от чесъна и с галетата, а отгоре се подреждат доматите.
4
Тартът се пече в загрята на 220°С фурна 30 минути. Слагат се останалите чесън и маслиново масло, поръсват се листенца мащерка и се поднася.
Съставки
Съставки за
Порции
275 г
бутертесто
800 г
домати
3 скилидки
чесън
100 мл
маслиново масло
3 стръка
мащерка
40 г
галета
Приготвяне
1
Бутертестото се разточва на тънко и от него се изрязва кръг, малко по-голям от диаметъра на формата, в която ще се пече.
2
Прехвърля се в съда, покрит с пергаментова хартия, и се разстила добре и по стените.
3
Доматите се режат на шайби, а чесънът се наситнява. Тестото се полива с половината от маслиновото масло, поръсва се с част от чесъна и с галетата, а отгоре се подреждат доматите.
4
Тартът се пече в загрята на 220°С фурна 30 минути. Слагат се останалите чесън и маслиново масло, поръсват се листенца мащерка и се поднася.