Супа с топчета от агнешко


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 200 г
    агнешко месо от плешка
  • 1 ч.л.
    смлян кимион
  • 0.25 ч.л.
    смлян кориандър
  • 1 бр.
    яйце
  • 1 с.л.
    краве масло
  • 2 с.л.
    брашно
  • 400 г
    кисело мляко
  • 1 с.л.
    лимонов сок
  • 0.25 връзка
    леворда
  • 1 стрък
    пресен джоджен
  • 1 бр.
    филии хляб

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Хлябът се смила в блендер и се изважда. Месото също се смила и се смесва с хляба, кимиона, кориандъра, сол, черен пипер и белтъка. Замесва се кайма и от нея се оформят топчета, които се изпържват в маслото и се изваждат.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В същият съд се сипва брашното и се запържва, докато покафенее. Наливат се 700 мл вода и се бърка, за да няма бучки.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Киселото мляко се разбива с жълтъка, лимоновия сок и наситнения джоджен, и се сипва в съда. Добавят се топчетата и наситнената леворда. Овкусява се със сол и черен пипер, готви се 1–2 минути и се сервира.

Подобни рецепти