Супа с топчета от агнешко


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

200 г
агнешко месо от плешка
1 ч.л.
смлян кимион
0.25 ч.л.
смлян кориандър
1 бр.
яйце
1 с.л.
краве масло
2 с.л.
брашно
400 г
кисело мляко
1 с.л.
лимонов сок
0.25 връзка
леворда
1 стрък
пресен джоджен
1 бр.
филии хляб

Приготвяне

1
Хлябът се смила в блендер и се изважда. Месото също се смила и се смесва с хляба, кимиона, кориандъра, сол, черен пипер и белтъка. Замесва се кайма и от нея се оформят топчета, които се изпържват в маслото и се изваждат.
2
В същият съд се сипва брашното и се запържва, докато покафенее. Наливат се 700 мл вода и се бърка, за да няма бучки.
3
Киселото мляко се разбива с жълтъка, лимоновия сок и наситнения джоджен, и се сипва в съда. Добавят се топчетата и наситнената леворда. Овкусява се със сол и черен пипер, готви се 1–2 минути и се сервира.

Подобни рецепти