Супа със сьомга "Лохикейто"


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    филе от сьомга
  • 500 г
    картофи
  • 100 г
    праз
  • 80 г
    моркови
  • 200 г
    готварска сметана
  • 900 мл
    рибен бульон
  • 40 г
    краве масло
  • 1 бр.
    дафинов лист
  • 1 с.л.
    наситнен копър
  • 2 ч.л.
    царевично нишесте

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    В дълбок съд се разтопява маслото. Слагат се наситненият праз и нарязаните на кубчета моркови, и се разбърква. Налива се бульонът (или същото количество вода), прибавя се дафиновият лист и се оставя на огъня да заври.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Слагат се нарязаните на кубчета (2х2 см) картофи, 1 ч. л. сол и сместа се готви на слаб огън, докато зеленчуците омекнат. Прибавят се рибните филета, накъсани на едри парчета, и сместа се готви още пет минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Слагат се сметаната и нишестето, предварително разтворено с 2 с. л. студена вода, и супата се готви още 2–3 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Съдът се дърпа от огъня, ястието се поръсва с наситнения копър или магданоз, подправя се със сол и черен пипер, и се сервира.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Пригответе сами рибния бульон, като сварите костите и кожата на рибата на слаб огън в 1 л вода и прецедите. Вместо наситнен копър можете да използвате наситнен магданоз.

Подобни рецепти