Супа със сьомга "Лохикейто"


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

400 г
филе от сьомга
500 г
картофи
100 г
праз
80 г
моркови
200 г
готварска сметана
900 мл
рибен бульон
40 г
краве масло
1 бр.
дафинов лист
1 с.л.
наситнен копър
2 ч.л.
царевично нишесте

Приготвяне

1
В дълбок съд се разтопява маслото. Слагат се наситненият праз и нарязаните на кубчета моркови, и се разбърква. Налива се бульонът (или същото количество вода), прибавя се дафиновият лист и се оставя на огъня да заври.
2
Слагат се нарязаните на кубчета (2х2 см) картофи, 1 ч. л. сол и сместа се готви на слаб огън, докато зеленчуците омекнат. Прибавят се рибните филета, накъсани на едри парчета, и сместа се готви още пет минути.
3
Слагат се сметаната и нишестето, предварително разтворено с 2 с. л. студена вода, и супата се готви още 2–3 минути.
4
Съдът се дърпа от огъня, ястието се поръсва с наситнения копър или магданоз, подправя се със сол и черен пипер, и се сервира.
5
Пригответе сами рибния бульон, като сварите костите и кожата на рибата на слаб огън в 1 л вода и прецедите. Вместо наситнен копър можете да използвате наситнен магданоз.

Подобни рецепти