Лукът се нарязва на ситно. Морковите се настъргват на ренде.
2
Олиото се загрява в дълбок съд и се слага едро нарязаната наденица. Пържи се до златистокафяво.
3
Изважда се от съда и се оставя настрана. В същата мазнина се пържат лукът и морковите, докато омекнат. Прибавя се наситненият чесън и се готви още малко. Сипват се нарязаните домати и изпържената наденица, и ястието се готви още 10 минути, като от време на време се разбърква.
4
Овкусява се със сол и черен пипер, прибавя се кубчето зеленчуков бульон, разтворено в 800 мл топла вода.
5
Щом течността заври, съдът се покрива с капак, огънят се намалява и ястието се готви още 20 минути, като от време на време се разбърква.
6
Докато супата къкри, тортелините се сваряват ал денте в подсолена вряща вода. Отцеждат се добре и се изплакват със студена вода.
7
Готовата супа се поръсва със ситно нарязан босилек, разбърква се и се оставя без капак няколко минути. Сервира се с тортелините и поръсена с настърганото сирене „Грана падано”.
Съставки
Съставки за
Порции
80 г
лук
2 скилидки
чесън
300 г
наденица
200 г
тортелини
100 г
моркови
3 с. л.
олио
400 г
домати
1 бр.
зеленчуков бульон
1 стрък
босилек
30 г
настъргано сирене „Грана падано”
Приготвяне
1
Лукът се нарязва на ситно. Морковите се настъргват на ренде.
2
Олиото се загрява в дълбок съд и се слага едро нарязаната наденица. Пържи се до златистокафяво.
3
Изважда се от съда и се оставя настрана. В същата мазнина се пържат лукът и морковите, докато омекнат. Прибавя се наситненият чесън и се готви още малко. Сипват се нарязаните домати и изпържената наденица, и ястието се готви още 10 минути, като от време на време се разбърква.
4
Овкусява се със сол и черен пипер, прибавя се кубчето зеленчуков бульон, разтворено в 800 мл топла вода.
5
Щом течността заври, съдът се покрива с капак, огънят се намалява и ястието се готви още 20 минути, като от време на време се разбърква.
6
Докато супата къкри, тортелините се сваряват ал денте в подсолена вряща вода. Отцеждат се добре и се изплакват със студена вода.
7
Готовата супа се поръсва със ситно нарязан босилек, разбърква се и се оставя без капак няколко минути. Сервира се с тортелините и поръсена с настърганото сирене „Грана падано”.