Супа с кисело зеле и свинско


Време за приготвяне
80 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

400 г
свински бут
100 г
бекон
200 г
кисело зеле
1 глава
лук
100 г
глава целина
300 мл
зелев сок
2 бр.
сухи люти чушки
1 бр.
дафинов лист
0.5 ч. л.
чубрица

Приготвяне

1
Месото се нарязва на кубчета и се слага да ври в 2,5 л вода, заедно с дафиновия лист, лютите чушки и зелевия сок.
2
Прибавят се нарязаните наситно бекон, кисело зеле, целина и лук. Супата се вари 1 час.
3
Накрая се подправя с чубрицата, сол и черен пипер, вари се още 5 минути и се сваля от огъня. Поднася се топла.

Подобни рецепти