Супа от леща с наденица


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

200 г
леща
3 бр.
сурови наденици
1 бр.
морков
1 стрък
праз
50 г
глава целина
2 скилидки
чесън
400 г
домати на кубчета от консерва
1 л
пилешки бульон
0.5 връзка
копър
1 ч.л.
лют червен пипер на люспи
1 ч.л.
риган
1 ч.л.
суха мащерка

Приготвяне

1
Лещата се слага в студена вода и се вари, докато омекне. Отцежда се и се облива със студена вода.
2
Наденицата се запържва цяла в тенджера, без мазнина, до златисто. Охлажда се и се нарязва на шайби.
3
В същия съд в мазнината от наденицата се запържват нарязаните на ситно зеленчуци – праз, чесън, целина, морков. Прибавя се лютият червен пипер и всичко се запържва до златисто.
4
Налива се бульонът и всичко се оставя да къкри около 20 минути. Слагат се доматите, лещата, наденицата, сол, черен пипер, риганът, мащерката и се оставя да къкри на котлона за още 10 минути под капак.
5
Когато супата е готова, се прибавя нарязаният на ситно копър, разбърква се и се сервира.

Подобни рецепти