
Супа от кисело зеле и наденица
Време за приготвяне
60 мин
Трудност
категория
- Супи
Съставки
Съставки за
Порции
500 г
кисело зеле
4 бр.
картофи
2 бр.
наденица
1 глава
лук
2 скилидки
чесън
3 с. л.
олио
2 бр.
дафинов лист
1 с. л.
наситнен магданоз
Приготвяне
1
Лукът се нарязва на ситно и се слага в сгорещеното олио.
2
Когато стане прозрачен, се добавят накълцаните чесън и нарязното кисело зеле. Ако зелето е много кисело, измийте го под течаща вода. Внимавайте с добавянето на солта или въобще я пропуснете.
3
Налива се вода, като нивото и трябва да е 3–4 см над продуктите и се прибавят сол, черен пипер, кимион на зърна на вкус и дафиновият лист.
4
Готви се 20 минути на умерен огън, след което се слагат обелените и нарязани на малки кубчета картофи, както и наденицата – на колелца.
5
Щом картофите омекнат, се поръсва с магданоза и се поднася.