Супа от картофи и праз


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 5 стръка
    праз
  • 100 г
    бекон
  • 2 бр.
    картофи
  • 60 г
    краве масло
  • 1.2 л
    пилешки бульон
  • 250 мл
    готварска сметана
  • 3 стръка
    мащерка
  • 6 бр.
    филии бял хляб
  • 3 с.л.
    олио
  • 0.5 ч.л.
    лют червен пипер

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в тенджера. Слага се маслото, разбърква се и щом се сгорещи, се прибавя празът, нарязан на кръгчета. Оставя се леко да се задуши.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Слагат се мащерката и едро настърганите картофи. Налива се бульонът, овкусява се със сол и пипер и се оставя да къкри около 30 минути. Сипва се сметаната, а клонките мащерка се отстраняват.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Щом супата кипне, се сваля от огъня. Хлябът се реже на дребни кубчета, овкусява се с олиото и сол, и се запича в тиган, до златисто. Поръсва се лютият пипер. Супата се поднася гарнирана с крутоните.

Подобни рецепти