Супа от агнешки дреболии


Време за приготвяне
150 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    агнешки комплект
  • 2 кг
    лук
  • 4 връзки
    пресен лук
  • 2 стръка
    пресен чесън
  • 1 връзка
    копър
  • 1 връзка
    лапад
  • 50 мл
    маслиново масло
  • 100 г
    ориз
  • 2 бр.
    жълтък
  • 100 г
    кисело мляко
  • 0.5 бр.
    лимон

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Черният дроб се попарва за 2–3 минути в кипяща вода и се нарязва на кубчета. Останалите дреболии от агнешкия комплект се измиват и се сваряват. След това се режат на малки кубчета, а бульонът се запазва.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Двата вида лук, чесънът, копърът и лападът се наситняват. Дреболиите, лукът и чесънът се запържват в маслиновото масло. В тенджерата се добавя предварително измитият ориз и се наливат около 2 л от бульона от варенето на дреболиите.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    След като оризът се свари, се прибавят лападът и копърът. Готви се още 4–5 минути. Жълтъците се разбиват с киселото мляко и лимона. Темперират се внимателно с част от супата и се наливат в тенджерата. Кипва се. Овкусява се със сол и пипер и се сервира.

Подобни рецепти