Студена супа с телешко и сирене


recipes.details.information.totalcookingtime
20 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Супи

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

150 г
печено телешко месо
400 г
сварен нахут (или от консерва)
1 ч. л.
таханова паста
1 ч. л.
смлян кимион
2 скилидки
чесън
2 с. л.
лимонов сок
50 г
черни маслини (без костилки)
2 стръка
магданоз
0.5 глава
червен лук
150 г
краве сирене

recipes.details.steps.title

1
Телешкото месо, маслините, червеният лук и магданозът се нарязват на едро. Сиренето се натрошава.
2
Нахутът се пасира заедно с чесъна, тахановата паста, лимоновия сок, кимион, сол, пипер и малко маслиново масло. Постепенно се налива вода до получаването на желаната консистенция.
3
Супата се сервира с маслините, телешкото, лука, магданоза и сиренето, като се полива и с капки маслиново масло.

recipes.details.similar