В тенджера със 750 мл вода се сипва захарта и се слага на котлона да заври. Добавят се прасковите, без костилките.
2
Шушулката ванилия се разполовява и се пуска във водата заедно с остърганите семенца. Оставя се да къкри на умерена температура за 30 минути. После шушулката се изважда и сместа се оставя да се охлади. Пресипва се в блендер и се пюрира. Минава се през цедка.
3
Кипва се 1 л вода, сваля се от огъня и се слагат пликчетата чай. Запарват се за 10–15 минути и се изваждат.
4
Чаят се налива в плодовото пюре, разбърква се и се оставя да се охлади. После се разпределя в чаши с лед и се поднася.
Съставки
Съставки за
Порции
6 бр.
праскови - 6 броя
1 бр.
шушулка ванилия
4 бр.
пликчета зелен чай
Приготвяне
1
В тенджера със 750 мл вода се сипва захарта и се слага на котлона да заври. Добавят се прасковите, без костилките.
2
Шушулката ванилия се разполовява и се пуска във водата заедно с остърганите семенца. Оставя се да къкри на умерена температура за 30 минути. После шушулката се изважда и сместа се оставя да се охлади. Пресипва се в блендер и се пюрира. Минава се през цедка.
3
Кипва се 1 л вода, сваля се от огъня и се слагат пликчетата чай. Запарват се за 10–15 минути и се изваждат.
4
Чаят се налива в плодовото пюре, разбърква се и се оставя да се охлади. После се разпределя в чаши с лед и се поднася.