Солен кейк с есенни зеленчуци


Време за приготвяне
110 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

600 г
червени чушки
200 г
краве сирене
8 бр.
яйца
4 с. л.
брашно
1 бр.
патладжан
1 глава
лук
1 скилидка
чесън
0.5 връзка
пресен босилек
1 ч. л.
бакпулвер
20 мл
маслиново масло

Приготвяне

1
Чушките и патладжанът се изпичат, обелват се и се нарязват на едро.
2
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в маслиновото масло.
3
Яйцата се разбиват много добре със сол и черен пипер. Прибавят се бакпулверът и брашното и отново се разбива добре, за да няма бучки.
4
Добавят се запържените лук и чесън, чушките, патладжаните и наситненият босилек и се разбърква.
5
Дъното на форма за торта (с диаметър 24 см) се покрива с хартия за печене, а стените се намазват с маслиново масло. Сместа се изсипва във формата и се добавя нарязаното на кубчета сирене. Кейкът се пече 30 минути в загрята на 180°С фурна с вентилатор. Охлажда се и се сервира.

Подобни рецепти