Солен кейк с есенни зеленчуци


Време за приготвяне
110 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 600 г
    червени чушки
  • 200 г
    краве сирене
  • 8 бр.
    яйца
  • 4 с. л.
    брашно
  • 1 бр.
    патладжан
  • 1 глава
    лук
  • 1 скилидка
    чесън
  • 0.5 връзка
    пресен босилек
  • 1 ч. л.
    бакпулвер
  • 20 мл
    маслиново масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Чушките и патладжанът се изпичат, обелват се и се нарязват на едро.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в маслиновото масло.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се разбиват много добре със сол и черен пипер. Прибавят се бакпулверът и брашното и отново се разбива добре, за да няма бучки.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавят се запържените лук и чесън, чушките, патладжаните и наситненият босилек и се разбърква.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Дъното на форма за торта (с диаметър 24 см) се покрива с хартия за печене, а стените се намазват с маслиново масло. Сместа се изсипва във формата и се добавя нарязаното на кубчета сирене. Кейкът се пече 30 минути в загрята на 180°С фурна с вентилатор. Охлажда се и се сервира.

Подобни рецепти