Краставицата се измива и се реже на тънки шайби. Авокадото се разполовява, костилката се отстранява, а месестата част се обелва и се реже на тънко. Сварените пилешките гърди също се нарязват на тънко.
2
Хлябът се намазва с крем сирене, като филиите се разрязват по диагонал, за да се получат триъгълници.
3
Краставиците се подреждат от едната страна, авокадото – от другата, а пилешкото се слага в средата. Върху всеки сандвич се поставят няколко листа рукола, поръсва се сол и черен пипер, прясно изцеден сок от лайм, и се сервира.
Съставки
Съставки за
Порции
8 бр.
филии хляб за тостер (15x15 см)
200 г
крем сирене
300 г
краставици
300 г
авокадо
400 г
пилешки гърди
20 г
рукола
1 бр.
лайм
Приготвяне
1
Краставицата се измива и се реже на тънки шайби. Авокадото се разполовява, костилката се отстранява, а месестата част се обелва и се реже на тънко. Сварените пилешките гърди също се нарязват на тънко.
2
Хлябът се намазва с крем сирене, като филиите се разрязват по диагонал, за да се получат триъгълници.
3
Краставиците се подреждат от едната страна, авокадото – от другата, а пилешкото се слага в средата. Върху всеки сандвич се поставят няколко листа рукола, поръсва се сол и черен пипер, прясно изцеден сок от лайм, и се сервира.