Рибена чорба


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Супи
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

2 кг
набор за рибена супа от сьомга
200 г
бяла риба
300 г
картофи
2 бр.
моркови
1 бр.
глава целина (със зелената част)
1 глава
лук
2 скилидки
чесън
1 бр.
домат
50 г
краве масло
1 бр.
лимон
0.5 връзка
девесил

Приготвяне

1
Наборът за супа се покрива със студена вода и към него се добавят дръжките от девесила и стеблата от целината. Слага се да къкри на слаб огън за 20 минути, като се отпенва.
2
В друг съд се загрява маслото и в него се задушават лукът, морковите, целината и чесънът, нарязани на ситно.
3
Към зеленчуците се налива прецеденият през марля рибен бульон и се оставя да къкри на слаб огън 10–15 минути. Прибавят се картофите – нарязани на кубчета, и доматът – нарязан на едро. Посолява се и се оставя за още 15 минути на слаб огън.
4
От набора за супа се почистват костите. Бялата риба се нарязва на кубчета и се прибавя в тенджерата заедно с морска сол и черен пипер. Силата на огъня се увеличава.
5
Накрая се слага месото от сьомгата, поръсва се с наситнения девесил и се овкусява със сока от лимона. Супата се поднася топла.

Подобни рецепти