Поширани яйца
Време за приготвяне
15 мин
Трудност
категория
- Закуска
- Предястия
Съставки
Съставки за
Порции
4 бр.
яйца
2 л
вода
1 с.л.
оцет
Приготвяне
1
В широк съд се налива водата и се слага да заври. Огънят се намалява на най-ниска степен. Сипва се 1 с. л. оцет.
2
Черпак или дървена лъжица се намазва с олио.
3
Яйцето се чуква в малка купичка.
4
После внимателно се прехвърля в черпака. Черпакът трябва да е изправен.
5
Внимателно се спуска във водата.
6
Готви се около 3–4 минути, докато белтъкът леко се втвърди.
7
С помощта на лъжица яйцето се обръща внимателно и се готви още една минута. Изважда се, отцежда се и се оставя на топло.