Пилешка супа от фенери


Време за приготвяне
70 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 800 г
    пилешки фенер
  • 2 бр.
    картофи
  • 1 бр.
    червена чушка
  • 1 глава
    лук
  • 1 бр.
    морков
  • 1 връзка
    магданоз
  • 1 бр.
    лимон
  • 2 бр.
    жълтък
  • 100 г
    кисело мляко

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Фенерите се слагат в 2,5 л вода с малко сол и се варят около 30 минути. Фенерите се изваждат, оставят се да се охладят и от тях се обира месото. В тенджератат се слагат нарязаните на дребно лук, морков и червена чушка. Прибавя се и месото. След около 10 минути се слагат нарязаните на много дребни кубчета картофи. Вари се около 20 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Щом картофите омекнат, супата се сваля от огъня. Жълтъците се разбиват с киселото мляко. Налива се малко от бульона, за да се темперират, и супата се застройва. Овкусява се със сол и черен пипер. Поръсва се наситненият магданоз и се поднася с прясно изцеден лимонов сок.

Подобни рецепти