Пилешка супа от фенери


Време за приготвяне
70 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

800 г
пилешки фенер
2 бр.
картофи
1 бр.
червена чушка
1 глава
лук
1 бр.
морков
1 връзка
магданоз
1 бр.
лимон
2 бр.
жълтък
100 г
кисело мляко

Приготвяне

1
Фенерите се слагат в 2,5 л вода с малко сол и се варят около 30 минути. Фенерите се изваждат, оставят се да се охладят и от тях се обира месото. В тенджератат се слагат нарязаните на дребно лук, морков и червена чушка. Прибавя се и месото. След около 10 минути се слагат нарязаните на много дребни кубчета картофи. Вари се около 20 минути.
2
Щом картофите омекнат, супата се сваля от огъня. Жълтъците се разбиват с киселото мляко. Налива се малко от бульона, за да се темперират, и супата се застройва. Овкусява се със сол и черен пипер. Поръсва се наситненият магданоз и се поднася с прясно изцеден лимонов сок.

Подобни рецепти