Паста със сметана, пиле, грах и хрупкав лук


recipes.details.information.totalcookingtime
60 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

2 глави
лук
50 г
брашно
300 г
пилешко филе
100 г
гъби
25 г
краве масло
150 г
замразен грах
400 г
паста „Пене ригате”
100 мл
готварска сметана

recipes.details.steps.title

1
Едната глава лук се почиства и се реже на тънки кръгчета. Овалва се в брашното и се пържи в олио. Изважда се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
2
Пастата се сварява съгласно инструкциите върху опаковката.
3
Месото се поръсва със сол и черен пипер и се изпържва в тиган с половината масло, докато се зачерви приятно. Нарязва се на жулиени.
4
Гъбите се почистват и се нарязват на едро. Изпържват се добре на силен огън в същия тиган. Прибавя се сол и черен пипер.
5
Изваждат се от тигана, в който се слага останалото масло и другата глава лук, нарязан на ситно. Поръсва се със сол и черен пипер. Лукът се задушава на слаб огън, докато омекне, след което се слага замразеният грах. Задушава се няколко минути. Сипва се сметаната и котлонът се увеличава. Когато сметаната се редуцира, се слагат месото и гъбите. Подправя се със сол, черен и червен пипер.
6
Слагат се сварената паста и ястието се готви още няколко минути, като се разбърква добре. Сервира се гарнирано с изпържения лук.

recipes.details.similar