Палачинково руло с чушки и тиквички


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Закуска
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1.5 ч.ч.
брашно
0.25 ч.ч.
царевично брашно
4 бр.
яйца
500 мл
прясно мляко
4 с.л.
краве масло
400 г
сирене тип „Дунавия”
100 г
заквасена сметана
400 г
печени червени чушки
2 стръка
пресен лук
0.5 връзка
магданоз
0.5 връзка
босилек
1 ч.л.
хрян (паста)
2 бр.
тиквички
2 с.л.
маслиново масло

Приготвяне

1
Всички продукти за тестото се разбиват с телена бъркалка, като накрая се прибавя половината разтопеното краве масло. Сместа се разделя на две части и всяка се разпределя в тава, върху пергаментова хартия. Палачинките се пекат 10–15 минути в загрята на 200 °С фурна. Охлаждат се.
2
Червените чушки се нарязват на дребно и се запържват в маслиновото и останалото краве масло, на умерена температура за около 10 минути. Съдът се сваля от огъня и се слага нарязаният на ситно пресен лук. Подправя се със сол и черен пипер.
3
Сиренето се разбива в блендер, заедно с магданоза, босилека, хряна и заквасената сметана, докато се получи гладка смес. Тиквичките се нарязват на дълги, тънки ленти и се запичат за кратко на грил тиган.
4
Готовите палачинки се намазват със сместа от сирене, отгоре се подреждат тиквичките и върху тях чушките. Навиват се стегнати рула и се оставят в хладилник за 1 час. После се нарязват и се подреждат в чиния.

Подобни рецепти