Млякото и водата се наливат в подходящ съд, прибавят се овесените ядки и се готви на умерен огън около 5 минути, като се разбърква непрекъснато.
2
Прибавят се кленовият сироп и ваниловият екстракт и сместа се готви още 2–3 минути.
3
Съдът се дърпа от огъня, кашата се сипва в по-дълбоки купи и се декорира с плодовете, така че да наподобява заек. Можете да използвате още сушени червени боровинки, пресни боровинки, ябълка. Закуската се сервира веднага.
Съставки
Съставки за
Порции
50 г
овесени ядки
200 мл
прясно мляко
2 с.л.
кленов сироп
1 с.л.
ванилов екстракт
1 бр.
банан
1 бр.
ягоди
Приготвяне
1
Млякото и водата се наливат в подходящ съд, прибавят се овесените ядки и се готви на умерен огън около 5 минути, като се разбърква непрекъснато.
2
Прибавят се кленовият сироп и ваниловият екстракт и сместа се готви още 2–3 минути.
3
Съдът се дърпа от огъня, кашата се сипва в по-дълбоки купи и се декорира с плодовете, така че да наподобява заек. Можете да използвате още сушени червени боровинки, пресни боровинки, ябълка. Закуската се сервира веднага.