Картофите се сваряват, охлаждат се и се обелват. Яйцата се сваряват за 8 минути. Охлаждат се.
2
Краставицата се обелва, репичките се почистват. Картофите, яйцата, краставицата, репичките и шунката се режат на дребни кубчета. Лукът и копърът се наситняват.
3
Кефирът се овкусява със сол и се разбърква с всички наситнени продукти. Супата се прибира в хладилник за няколко часа. Сервира се студена, с връхчета копър за украса.
Съставки
Съставки за
Порции
1.4 л
кефир
250 г
варена шунка
400 г
пресни картофи
4 бр.
яйца
1 бр.
краставици
1 връзка
репички
1 връзка
пресен лук
0.5 връзка
копър
Приготвяне
1
Картофите се сваряват, охлаждат се и се обелват. Яйцата се сваряват за 8 минути. Охлаждат се.
2
Краставицата се обелва, репичките се почистват. Картофите, яйцата, краставицата, репичките и шунката се режат на дребни кубчета. Лукът и копърът се наситняват.
3
Кефирът се овкусява със сол и се разбърква с всички наситнени продукти. Супата се прибира в хладилник за няколко часа. Сервира се студена, с връхчета копър за украса.