Мини киш със спанак, сушени домати и шунка


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 350 г
    брашно
  • 290 г
    краве масло
  • 4 бр.
    яйце
  • 1 бр.
    жълтък
  • 300 г
    спанак
  • 150 г
    варена шунка
  • 100 г
    сушени домати
  • 200 г
    заквасена сметана
  • 200 г
    сметана
  • 100 г
    извара
  • 40 г
    сирене „Грана падано“

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    От брашното, маслото (40 г се отделят за намасляване на формите), 1 от яйцата и сол се замесва тесто. Поставя се между двe парчета стреч фолио и се разточва на лист с дебелина 3–4 мм.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    От тестото се изрязват 8 кръгчета, малко по- големи от формичите, в които ще се пекат кишовете. Формите се намасляват, слага се тестото, надупчва се с вилица, покрива се с алуминиево фолио, отгоре се слага сух боб и се пече в загрята на 180 °С фурна за 10–15 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Спанакът се сварява в подсолена вода, след което се отцежда добре и се нарязва на ситно.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Шунката и сушените домати се режат на кубчета.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Останалите яйца се разбиват с двата вида сметана, прибавят се изварата, настърганото сирене „Грана падано“, спанакът, доматите и шунката. Овкусява се със сол и черен пипер.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Бобените зърна и фолиото се отстраняват от тестото, сипва се плънката, връща се обратно във фурната и се пече още 10 минути. Кишовете се охлаждат 5 минути, изваждат се от формите и се поднасят.

Подобни рецепти