Мини киш със спанак, сушени домати и шунка


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

350 г
брашно
290 г
краве масло
4 бр.
яйце
1 бр.
жълтък
300 г
спанак
150 г
варена шунка
100 г
сушени домати
200 г
заквасена сметана
200 г
сметана
100 г
извара
40 г
сирене „Грана падано“

Приготвяне

1
От брашното, маслото (40 г се отделят за намасляване на формите), 1 от яйцата и сол се замесва тесто. Поставя се между двe парчета стреч фолио и се разточва на лист с дебелина 3–4 мм.
2
От тестото се изрязват 8 кръгчета, малко по- големи от формичите, в които ще се пекат кишовете. Формите се намасляват, слага се тестото, надупчва се с вилица, покрива се с алуминиево фолио, отгоре се слага сух боб и се пече в загрята на 180 °С фурна за 10–15 минути.
3
Спанакът се сварява в подсолена вода, след което се отцежда добре и се нарязва на ситно.
4
Шунката и сушените домати се режат на кубчета.
5
Останалите яйца се разбиват с двата вида сметана, прибавят се изварата, настърганото сирене „Грана падано“, спанакът, доматите и шунката. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Бобените зърна и фолиото се отстраняват от тестото, сипва се плънката, връща се обратно във фурната и се пече още 10 минути. Кишовете се охлаждат 5 минути, изваждат се от формите и се поднасят.

Подобни рецепти