Минестроне с пилешко


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    долни пилешки бутчета
  • 100 г
    лук
  • 150 г
    моркови
  • 100 г
    целина
  • 100 г
    магданоз
  • 100 г
    алабаш
  • 100 г
    доматена паста (концентрат)
  • 80 г
    дребна паста
  • 40 мл
    маслиново масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Бутчетата се почистват от кожата, заливат се с вода, колкото да ги покрие, посолява се, пускат се зърната черен пипер и се оставят да се сварят, като бульонът периодично се отпенва. След като се сварят бульонът се прецежда.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Зеленчуците се нарязват на малки кубчета. Доматеният концентрат се запържва, налива се бульонът и се добавят зеленчуците.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Щом омекнат се сипва пастата. Месото от бутчетата се накъсва и се изсипва в супата. Добавя се и наситненият магданоз. Супата се поднася с крекери.

Подобни рецепти