Бутчетата се почистват от кожата, заливат се с вода, колкото да ги покрие, посолява се, пускат се зърната черен пипер и се оставят да се сварят, като бульонът периодично се отпенва. След като се сварят бульонът се прецежда.
2
Зеленчуците се нарязват на малки кубчета. Доматеният концентрат се запържва, налива се бульонът и се добавят зеленчуците.
3
Щом омекнат се сипва пастата. Месото от бутчетата се накъсва и се изсипва в супата. Добавя се и наситненият магданоз. Супата се поднася с крекери.
Съставки
Съставки за
Порции
500 г
долни пилешки бутчета
100 г
лук
150 г
моркови
100 г
целина
100 г
магданоз
100 г
алабаш
100 г
доматена паста (концентрат)
80 г
дребна паста
40 мл
маслиново масло
Приготвяне
1
Бутчетата се почистват от кожата, заливат се с вода, колкото да ги покрие, посолява се, пускат се зърната черен пипер и се оставят да се сварят, като бульонът периодично се отпенва. След като се сварят бульонът се прецежда.
2
Зеленчуците се нарязват на малки кубчета. Доматеният концентрат се запържва, налива се бульонът и се добавят зеленчуците.
3
Щом омекнат се сипва пастата. Месото от бутчетата се накъсва и се изсипва в супата. Добавя се и наситненият магданоз. Супата се поднася с крекери.