Минестроне с пармезан


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 150 г
    моркови
  • 150 г
    тиквички
  • 150 г
    домати
  • 100 г
    грах
  • 100 г
    зелен фасул
  • 100 мл
    доматено пюре
  • 150 г
    лук
  • 3 скилидки
    чесън
  • 100 мл
    маслиново масло
  • 1 л
    зеленчуков бульон
  • 80 г
    дребна паста
  • 40 г
    настърган пармезан
  • 5 стръка
    босилек

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Доматите се прорязват на кръст от горната страна, бланшират се за кратко във вряща вода, обелват се и се нарязват на кубчета. Лукът и чесънът се наситняват. Морковите се режат на филийки.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се запържва в маслиновото масло за около 10 минути, добавят се морковите и след като се запържат за кратко, се слага и чесънът. Когато омекне, се сипват доматите и доматеното пюре.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    След като доматената смес заври, се сипва зеленчуковият бульон.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Оставя се на огъня за 2–3 минути и се слага пастата. Посолява се и 2 минути след това постепенно се прибавят останалите зеленчуци – първо зеленият фасул, след още 2–3 минути – грахът, и след още минута – нарязаните на кубчета тиквички.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Всичко се готви още няколко минути и се овкусява с черен пипер. Минестронето се сервира с настърган пармезан, босилек и крекери.

Подобни рецепти